Challenges week 4

25 t/m 31 januari

(scroll naar beneden voor de challenges van de vorige weken en de prijzen die je kan winnen)

--------------------------------------------------

Week 4 challenge

🏃‍♀️ Op het gevoel ⌚

#craftbeerfeeling

Tegenwoordig loopt bijna iedereen met een horloge om de pols of met de telefoon op zak. Tijdens deze challenge dagen we je uit om je telefoon of horloge niet te bekijken tijdens je run. Dit kan je doen door je scherm bijvoorbeeld af te plakken of je horloge aan de onderkant van je pols te doen. Je kan hem natuurlijk ook thuislaten en iemand anders vragen om bij te houden hoe lang je weg bent geweest. 

 

De challenge is om je snelheid in kilometers per uur te raden, voordat je op je horloge of telefoon kijkt. Hoe goed kan jij je eigen tempo raden? 

 

Het percentage dat je afwijkt bepaalt je aantal punten:

Meer dan 20% verschil = 2 punten

15% tot 20% verschil = 4 punten

10% tot 15% verschil = 6 punten

5% tot 10% verschil = 8 punten

0 tot 5% verschil = 10 punten 

Klik op de link waarom het goed is of zonder horloge te lopen.

🍺 Biertje?

A4 - 728-1.jpg

Week 4 challenge
🏃‍♂️ Change of scenery 🌆

#craftbeerscenery

Verandering van spijs doet eten! Tijdens deze challenge loop je in een omgeving waar je nog nooit eerder hebt gelopen. Mocht je vanuit huis vertrekken, dan mogen de eerste en laatste 500 meter wel al eens gelopen zijn, de rest van de route moet nieuw zijn. Je kan natuurlijk ook even op de fiets springen. Met 5-10 minuten fietsen kan je al een hele andere omgeving bereiken en liggen de loopmogelijkheden voor je open.

Met deze challenge kan je 5 punten verdienen.

🍺 Biertje?

A4 - 722-1.jpg

Week 4 challenge

🏃‍♀️ Negatieve split 🚦 

#craftbeernegativesplit

De challenge is om een negatieve split te lopen. Een negatieve split betekent dat je het tweede deel van een wedstrijd of training sneller loopt dan het eerste deel. Veel lopers vinden dit vooral tijdens wedstrijden erg lastig, omdat ze de neiging hebben om te snel te beginnen (door o.a. adrenaline en overmoed). Te snel beginnen heeft vaak geen positief effect op je wedstrijdresultaat dus het is goed om dit een keer bewust te oefenen. Klik op de link om meer te weten te komen over de negatieve split.

Met deze challenge kan je 10 punten verdienen

🍺Biertje?

A4 - 719-1.jpg

Challenges week 3

18 t/m 24 januari

(scroll naar beneden voor de challenges van de vorige weken en de prijzen die je kan winnen)

--------------------------------------------------

Week 3 challenge

🏃‍♀️ Blue Monday Motivation Run 💙

#craftbeerbluemonday

Motiveer anderen om samen met jou Blue Monday te verslaan door een rondje te rennen. Het gaat erbij deze challenge om dat je andere mensen motiveert om deze maandag te rennen, niet om samen te gaan rennen. Let, net als bij de andere challenges, op de coronaregels. Fysiek rennen is maximaal met 1 andere persoon toegestaan tenzij het om een huishouden gaat. 

 

Wat is Blue Monday? Blue Monday is de naam voor de meest deprimerende dag van het jaar. In 2021 is dat maandag 18 januari. De term is afgeleid van het Engelse begrip "feeling blue". De kleur blauw had vroeger in de zeilscheepvaart met rouw te maken. Als een schip zijn kapitein of officier verloor, dan verfde de bemanning rondom het schip een blauwe band en hesen ze een blauwe vlag. De band en de vlag lieten bij thuiskomst duidelijk zien dat men de "blues" had, oftewel in de rouw was.

Het aantal punten dat je haalt, hangt af van hoeveel mensen je motiveert om te rennen op Blue Monday:

Zelf rennen = 2 punten

Een loper motiveren = 4 punten

Twee lopers motiveren = 6 punten

Drie lopers motiveren = 8 punten

Vier of meer lopers motiveren = 10 punten

🍺 Biertje?

A4 - 721-1.jpg

Week 3 challenge
🏃‍♂️ Krachttraining 💪

#craftbeerkracht

Tijdens deze run ga je niet alleen aan je conditie werken, maar ook aan je spieren. Het idee van de challenge is dat je na iedere 500 meter (beginnende lopers) of 1000 meter (gevorderde lopers) iets van krachttraining doet. Denk bijvoorbeeld aan: push-ups, planks, pull-ups, squats, lunges of iets anders. Bedenk van tevoren welke oefeningen je gaat doen en hoeveel herhalingen per oefening. Maak het jezelf niet te makkelijk. 😉

 

Waarom? Krachttraining vormt een goede aanvulling op je hardlooptrainingen. Het maakt je spieren sterker en je botten steviger. Regelmatige krachttraining, ook voor de benen, kan helpen bij het corrigeren van onevenwichtige spierontwikkeling en het versterken van onderontwikkelde spiergroepen. Met krachttraining kunnen hardlopers aan drie belangrijke doelen werken: blessurepreventie, sneller hardlopen en zuiniger lopen. Lees er meer over in het bijgevoegde artikel via de rode knop.

Met deze challenge kan je 1 punt verdienen per oefening (bijv. 10 push ups of 30 sec planken) met een maximum van 10 punten. 

🍺 Biertje?

A4 - 720-1.jpg

Week 3 challenge

🏃‍♀️ Snelle Kilometer 🔥 

#craftbeerkilometer

Deelnemers van de Craft Beer Run Christmas Challenge zullen hem nog kennen: de snelle kilometer! Bij deze challenge gaan we 1 km knallen! Doe een goede warming-up voordat je aan de kilometer begint en eindig met een cooling down.

 

Heb je geen horloge om de afstand en tijd bij te houden? Dan kan je de afstand van tevoren meten op afstandmeten.nl en de tijd bijhouden met een timer op je telefoon. Of vraag een familielid of vriend(in) om te timen, dan heb je gelijk ook je persoonlijke aanmoediging bij de hand. 

Zet 'm op! 

Met deze challenge kan je 5 punten verdienen.

🍺 Biertje?

A4 - 727-1.jpg

Challenges week 2

11 t/m 17 januari

(scroll naar beneden voor de challenges van week 1 en de prijzen die je kan winnen)

--------------------------------------------------

Week 2 challenge

🏃‍♀️ Coopertest 🔥

#craftbeercoopertest

Ken jij hem nog van de lagere of middelbare school? In 12 minuten zo ver mogelijk lopen om te kijken waar je conditioneel staat. Je kan deze test als een benchmark zien voor het begin van het jaar en je kan hem later in het jaar nog een keer doen om te kijken of je vooruit bent gegaan. Meer informatie over de Coopertest vind je op de bijgevoegde website via de rode knop.

De wereldrecordhouders (m/v) op de 5km zouden bij de coopertest respectievelijk ongeveer 4750 m en 4300 m afleggen. Succes om daarbij in de buurt te komen. 😉 

Het aantal punten wat je met deze challenge kan verdienen hangt af van je leeftijd en hoeveel je hebt gerend. Het puntensysteem wordt uitgelegd via de link hieronder.

Minst goed = 2 punten

Iets beter = 4 punten

Redelijk = 6 punten

Goed = 8 punten

Zeer goed = 10 punten 

🍺 Biertje?

A4 - 730-1.jpg

Week 2 challenge
🏃‍♂️ Say Hi!  👋

#craftbeergreetings

Zeg jij je mede hardlopers wel eens gedag tijdens het rennen? Het doel van deze loop is om alle hardlopers die je tegen komt te groeten. Dat is toch een stuk gezelliger dan strak voor je uitkijken? Je zou het niet denken, maar er zijn heel veel verschillende stijlen die hardlopers hanteren om de andere lopers te groeten. Bekijk ze via de link hieronder. 

 

PS. Via een poll van Runner's World gaf 96% van de hardlopers aan de andere lopers altijd gedag te zeggen, dus een groet terug krijgen zou te doen moeten zijn. 😉 

Met deze challenge kan je 1 punt verdienen per gegeven groet (met een maximum van 10 punten). 

🍺 Biertje?

A4 - 724-1.jpg

Week 2 challenge

🏃‍♀️ Fartlek 🚦 

#craftbeerfartlek

Fartlek klinkt misschien een beetje vreemd, maar het is een hele nuttige trainingsvorm. Fartlek is afkomstig uit het Zweeds en kan vrij vertaald worden als 'vaartspel'. Een Fartlek-training is een soort intervaltraining, waarbij je varieert in de afstand, tijd en ondergrond van je intervallen. Je verhoogt of verlaagt je tempo wanneer je maar zin hebt en wisselt op welke ondergrond je loopt. Versnel bijvoorbeeld van lantaarnpaal tot lantaarnpaal, sprint naar ieder stoplicht of gebruik bomen in het parkje of bos om tussen te versnellen. De ondergrond afwisselen kan door een stuk op de weg of stoep te lopen en vervolgens weer een stukje op het gras of een zacht pad. Meer info over Fartlek vind je via de rode knop.

Met deze challenge kan je 5 punten verdienen.

🍺Biertje?

A4 - 729-1.jpg

Challenges week 1

1 t/m 10 januari

--------------------------------------------------

Week 1 challenge

🏃‍♀️ Een goed begin op 1 januari 🎆

#craftbeerNY

Er zijn miljoenen Nederlanders en Belgen die hardlopen, maar er is slechts een klein gedeelte daarvan dat het nieuwe jaar met een rondje hardlopen start. Daar gaan wij verandering in brengen!

 

Misschien heb je gisteren in kleine kring een goed feestje gevierd en iets te diep in het glaasje gekeken voorafgaand aan de Dry January. Daarom gaan we niet al te gek beginnen. Tijdens deze challenge bepaal je zelf de afstand en het tempo. De enige voorwaarde om de challenge te halen is dat je een rondje hardloopt op 1 januari. 

 

Je kan natuurlijk kiezen voor een warme douche achteraf, maar je kan er ook een nieuwjaarsduik van maken door bijvoorbeeld een run-dip-run te doen. Meer info hierover via de rode knop hieronder. 

Met deze challenge kan je 10 punten verdienen.

🍺 Biertje?

A4 - 723-1.jpg

Week 1 challenge
🏃‍♂️ Intervallen van één minuut 🔥#craftbeerinterval

In ieder trainingsschema hoort een intervaltraining. Intervaltrainingen zijn ideaal om aan je tempo te werken. Start deze challenge met een warming-up. Loop daarna steeds 1 minuut in een pittig, maar gecontroleerd tempo. Na elke minuut hardlopen wandel (beginnende hardloper) of jog (gevorderde hardloper) je 1 minuut om op adem te komen en te herstellen. Herhaal dit maximaal 10 keer, afhankelijk van je niveau. Loop of wandel na de laatste snelle minuut minimaal 5 minuten in een rustig tempo als cooling down.

Met deze challenge kan je 1 punt per snelle minuut verdienen (met een maximum van 10 punten).

🍺 Biertje?

A4 - 726-1.jpg

Week 1 challenge

🏃‍♀️ Run Forest Run 🌳 #craftbeerforest

Tijdens deze run zoeken we het bos op. Er zitten meerdere voordelen aan hardlopen in het bos. Zo heb je minder verkeer om je heen, dus minder last van uitlaatgassen en geluid. Ook kan de afwisselende ondergrond je helpen om een betere loper te worden. Meer daarover in het bijgevoegde artikel via de rode knop. 

Met deze challenge kan je 5 punten verdienen.

🍺Biertje?

A4 - 731 (1)-1.jpg

🍺Welke prijzen zijn er te winnen?

Oersoep

Hopster Magazine

WhatsApp Image 2021-01-24 at 09.28.57.jp
WhatsApp Image 2021-01-24 at 09.28.58.jp

Rauw Brouwers

WhatsApp Image 2021-01-13 at 20.04.46.jp

Floembier

WhatsApp Image 2021-01-13 at 20.04.46 (1

Bierverbond

WhatsApp Image 2021-01-13 at 20.04.45.jp

Ondernulpuntvijf.com

WhatsApp Image 2021-01-13 at 20.04.45 (1

Brothers in law

WhatsApp Image 2021-01-13 at 20.04.44 (1

Brouwerij 't Ij

WhatsApp Image 2021-01-13 at 20.04.44.jp